Lediga tjänster

Här annonseras alla utlysta tjänster inom Scenkonst Öst. Just nu söker vi en verkstadschef.

Välkommen till ALLAS TEATER! Låt oss underhålla och provocera dig. Låt oss förföra och chocka dig. I vår repertoar hittar du allt från nyskrivet till klassiker, från monologer till musikaler. ung scen/öst är vår barn- och ungdomsscen. Östgötateatern är tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester en del av Scenkonst Öst.

VERKSTADSCHEF PÅ ÖSTGÖTATEATERN

I Östgötateaterns verkstäder tillverkas dekor till våra scener. Enheten har idag 12 medarbetare fördelade på snickeri, smedja, måleri, attribut och tapetseri.

Ansvar och befogenheter 

Verkstadschefen rapporterar direkt till teaterchefen och ingår i ledningsgrupp. Ledningsgruppen består av teaterns avdelningschefer samt ung scen/östs konstnärliga ledare. Som verkstadschef är du ansvarig för den långsiktiga planeringen i dekorverkstäderna och för budget samt uppföljningar av tilldelad ekonomisk ram. Verkstadschefen ansvarar för framtagandet av verksamhetens samtliga scenografier och kringverksamheter. Tillsammans med producent, teknisk samordnare och konstruktör ansvarar du för att ta fram konstruktionsunderlag och ekonomiska förutsättningar. Du säkerställer att konstruktionerna uppfyller kraven på god teknisk funktion och säkerhet. I detta arbete ingår också att planera verkstädernas resurser och utlagda arbeten så att de nyttjas optimalt mot produktionsuppdraget och kombinerar det med att skapa ett arbetsklimat där medarbetare utvecklas, trivs och gör ett bra arbete. Du driver på arbetet och gör prioriteringar när det behövs.

Kvalifikationer 

Vi tror att du som söker har erfarenhet av att leda människor och verksamhet i utveckling. Du har erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar. Du har flerårig erfarenhet av projekt- och ekonomistyrning. Du vågar pröva nya arbetsmetoder, har fokus på resultat och kan omsätta dina idéer i praktiken. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med konstnärligt drivna processer och har förmågan att kombinera denna förståelse med kravet på praktisk styrning. Dina kontaktytor är stora, såväl inom som utanför teater och konstnärlig verksamhet. Du har goda ledaregenskaper, du är engagerad och driven i det du gör, du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och är stresstålig. För arbetet krävs relevant högskoleutbildning eller att du skaffat dig kompetensen på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Villkor och ansökan

Tjänsten är på halvtid med tillträde 1 februari 2019 eller enligt överenskommelse, vi tillämpar provanställning.

Information om tjänsten lämnas av produktionschef Fanny Twardomanski, fanny.twardomanski@ostgotateatern.se, tel. 076 945 51 27

Facklig företrädare är Tomas Ehlert Ankarstrand (smed), tomas.ehlert.ankarstrand@ostgotateatern.se, tel. 070 266 35 81

Välkommen med din ansökan senast den 19 december till jobb@ostgotateatern.se. När du skickar in din ansökan skriv som ärende/rubrik ”verkstadschef”.

Vi har tagit ställning till rekryterings- och marknadsföringskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsleverantörer.